Årskonferanse 2018

For andre gang på rad ble Aktiv for epilepsi invitert til Gjensidigestiftelsen sin årskonferanse, denne gangen tok jeg med meg Emilie Nergård på arrangementet som skulle avholdes på Latter i Oslo.

Det var ulike temaer innenfor skole, noe som var meget interessant. Hvordan få en time fysisk aktivitet inn i skolehverdagen, inkludering, kosthold og trafikk sikkerhet var noe som ble snakket om. Visste du at kun ca 50% av oss spiser grønnsaker 5 ganger i uka, altså ikke om dagen, men i UKA. Organisasjonen MOT hadde et meget interessant innlegg om å føle seg inkludert, men også om det er noe man absolutt ikke vil, må man tørre å si nei. Noe som kan være veldig vanskelig.

Ved denne konferansen er det også lagt inn gode pauser, av en grunn. Man får da mulighet til å snakke med andre frivillige, utveksle erfaringer og som i mitt tilfelle, avtale å treffes senere.

Jeg traff en kar som gjorde et stort inntrykk på meg, snakket ikke lenge med han, men skjønte fort at dette var en bra mann. Are Lerstein var prosjektleder for Medvandrerne som jobber i forhold se den enkelte uansett bakgrunn, men slik jeg skjønte det var rettet mot mennesker som har en bakgrunn innenfor rus, men fokuset var ikke der, fokuset var å gjøre de friske og se mulighetene. Han kommenterte først Aktiv for epilepsi trøya mi, alt i positiv betydning og så var praten i gang. Vi fant fort ut at vi jobbet med ulike ting, men samtidig var den røde tråden der – mål og mestring. Har allerede vært i kontakt med han i etterkant av årskonferansen og vi kommer til å møtes igjen.

Kan vel ikke annet si enn at årets konferanse var like vellykket som fjorårets, så tusen takk for i år Gjensidigestiftelsen, håper jeg blir invitert neste år igjen.

Mvh

Kenneth Reiss

Legg inn en kommentar