Lunde Triathlon

25. august var det klart for Lunde Triathlon, som et resultat av Horten Bytri stilte Aktiv for epilepsi to lag. For i Horten stilte AFE to lag og rett etter, fant vi ut at dette var jo stas, la oss gjøre det igjen. Så da tok det ikke lang tid før to lag var meldt på i Telemark og nå i helgen smalt det.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

For å si litt om bakgrunnen til de to lagene og hvorfor alle “ungdommene” er satt sammen, er svaret enkelt. I 2017 stilte Aktiv for epilepsi lag i triathlon lag, hvor alle hadde epilepsi. Dette tviler jeg på har skjedd før og som en bonus av dette, fikk vi 3 plass av 10 lag. Etter dette kontaktet Cornè Haakmeester på 17 år meg og lurte på om han kunne få være med på lag også. Han har selv epilepsi, men kunne selvfølgelig ikke være på lag alene og den gang var svømming uaktuelt for han. Etter litt jobb fikk vi tak i to stykk som kunne løpe og svømme, laget var en realitet.

For meg er det viktigste å få med andre, at de får oppleve mestring og har det gøy. Mitt eget resultat er ikke viktig, jeg tror faktisk jeg er født uten konkurranse instinkt. Noen tror meg ikke, men da skal du tenke litt på… Når nå flere har kontaktet meg å sier at; pga meg har de blitt inspirert til å komme i aktivitet, pga meg og det jeg gjør, ønsker de å kjøpe Aktiv for epilepsi trøyene og støtte saken. De skal bruke den når de trener eller være med på konkurransen de har satt seg som mål og da tenker jeg. Det er verdt mye mer enn mine egne prestasjoner i konkurranse, ja folk må gjerne “knuse” meg på resultatlista, men da tenker jeg bare… Tenk hvor mange du har klart å få ut i aktivitet og til å sette realistiske mål, det “knuser” egentlig alt.

På Lunde Triathlon stilte vi som sagt to lag, et såkalt “ungdomslag” og et hvor det bare var “gamlinger”. Nærmeste vi gamle gutta ble nr 1, var at vi var Lag 1. Håkon svømte for lag 1 og Even svømte for lag 2. Håkon er en meget god svømmer og var en av de første opp, jeg skulle da sykle 22km landevei, men jeg har aldri vært i Lunde før så jeg måtte jo benytte sjansen å se litt. Både utsikten og løypa minte litt om Lofoten, mye fin natur å se på, men var du litt uobservant, da kunne fort hjulet sitte fast i sprekk. Cornè skulle sykle og jeg regnet med å bli tatt igjen, for han kjenner løypa godt, ja vi syklet forbi huset hans faktisk og det var akkurat der han tok meg igjen. På løping var det Per Eilef og Alvaro, begge gjorde en kjempe innsats, noe som selvsagt gjelder de andre også og Alvaro løp lag 1 inn til en sikker 3 plass. Lag 2 tok en 5 plass, men noe dårligere skulle vært vanskelig, når det bare var 5 lag med.

Det gledet meg stort når ungdomslaget kom på 3 plass, Cornè Haakmeester som kommer fra Lunde sto på pallen og kunne motta premie. Speakeren på arrangementet, viste seg også å være læreren til Cornè, det er klart dette var gøy. 31 august 2019 er det Lunde Triathon igjen og det er ikke umulig Aktiv for epilepsi er på plass igjen da. Tusen takk for en meget bra gjennomført arrangement.

En gladhilsen fra

Kenneth Reiss

Legg inn en kommentar