Foredrag på Latter

Gjensidigestiftelsen skulle igjen ha sin årskonferanse og Aktiv for epilepsi ble invitert. Det tok ikke lang tid før jeg svarte, for dette hadde jeg vært med på før og dette er en meget inspirerende dag, hvor man treffer mange andre frivillige fra hele Norge.

Det som var litt spesielt i år var at jeg skulle holde et foredrag. Gjensidigestiftelsen sendte meg mail 14 dager før og ba meg kontakte dem. Innholdet var av en slik art at jeg gledet meg til å ringe. To hele dager satt jeg for å lage et optimalt foredrag, noen har et standard foredrag, men jeg gikk ALL-IN. Noe jeg stort sett alltid gjør da.

I forkant spurte jeg, hvor mange kommer ca? Det kommer ca 500. Det var nok til at jeg sov 3 timer natta før, spiste lite på årskonferansen, men drakk litt farris da 🙂 Jeg snakket med de to som skulle holde foredrag før meg og de sa det kom til å gå bra, alle ville meg jo vel. Jeg hadde også snakket med Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen på forhånd, han var også fullt klar over at jeg var nervøs. Dette er noe som overrasker meg litt, for det er faktisk første gangen jeg har vært det.

Plutselig var det min tur, der sto jeg, på Latter. 515 stk ville høre hva jeg hadde og si om meg selv og Aktiv for epilepsi. Jeg skjønte fort at her var et publikum som var mottakelig for litt humor, noe som passet bra, siden vi var på Latter. For når jeg sa jeg ikke hadde språk før jeg var 3 år, men problemet nå var å holde kjeft, da var lista lagt. All min nervøsitet var borte og jeg var virkelig meg selv. Selv om jeg viste dem hvor tøft livet har vært og hvor bra det har gått i forhold til Aktiv for epilepsi, hadde publikum uansett et smil på lager. Avsluttet det hele med bilde for å dokumentere selvsagt, for som min venn Lasse Rypdal sier “Det som ikke er dokumentert, har ikke skjedd”.

Tilbakemeldingene var helt rå, når jeg gikk av scenen fikk jeg high five av hun som holdt foredrag føre meg fra Unge Kokker. Jeg fikk klem av administrende direktør i Gjensidigestiftelsen, Ada Sofie Austegard kom med flotte ord,  ja det var mange og det er noe som betyr ekstremt mye for en som ikke akkurat har levd på rosa sky opp gjennom livet.

Som dere skjønner var dette veldig stort og vellykket!

Gladhilsen fra

Kenneth Reiss

1 Comment

  1. Det er vel ingen underdrivelse å si at livet til Kenneth har fortonet seg litt som Kollentrappa, bratt og krevende. Men måten han tilnærmer seg utfordringer på til tross for et vanskelig utgangspunkt, er forbilledlig og til stor inspirasjon. Jeg var aldri i tvil om at han ville holde seg flytende til tross for at vi kastet ham ut på dypt vann under Årskonferansen. Men måten han han formidlet historien på, sprenger skalaen for terningkast. Vi er helt avhengig av personer som Kenneth for å gjøre Norge tryggere, sunnere og mer aktivt. Han er en ekte ildsjel som ikke bare gløder, men som gnistrer for oppgaven.

    -Lars Erik Mørk, kommunikasjonssjef i Gjensidigestiftelsen-

Legg inn en kommentar