Kollentrappa 2019

Frem mot et arrangement er det ekstremt mye jobb, eller det vil si at jeg legger mye jobb i det. Det starter med å promotere arrangementet før datoen for dagen har kommet, så reiser jeg litt rundt å hjelper andre i forhold til trening og når datoen er klar, ja da får jeg laget flyere og deler ut.Kollentrappa har nå vært arrangert i 5 år, eller det vil si.. første året het det Trappeløpet og var kun unnarennet. De 4 siste årene har det innebefattet hele Kollen, 600 trinn og det er 3 tredje året Kollentrappa støtter Aktiv for epilepsi med 15 kr for hver påmeldte deltaker og med tanke på samarbeidet vi har, deltakerne som AFE genererer, ser jeg ingen grunn til at dette bør endres, haha. Nå skal nok noen andre enn meg avgjøre det.

Til start på Kollentrappa

Om man ser deltakelsen til Aktiv for epilepsi når arrangementet har hatt navnet Kollentrappa, er det kun i 2016 vi har hatt mindre enn 100 deltakere under AFE. Ca 16% av alle påmeldte stilte for denne saken, men det som er enda mer interrasant å se er, prosentmessig har Aktiv for epilepsi hatt en økning helt frem til 2019, en liten, men allikevel. I 2019 stilte 19% av startlisten under Aktiv for epilepsi.

I år kom det buss fra Fredrikstad, Skoppum og Sandvika. Alle var der for å heie på, eller delta under Aktiv for epilepsi. Totalt stilte over 100 stykk til start og det har nesten blitt som en tradisjon nå, at jeg har start nummer 1 og en kjent profil jeg skal duellere mot, har start nummer 2. I 2016 duellerte jeg mot Mads Kaggestad og nå var det tid for revansj. Kort fortalt, Mads vant både i 2016 og 2019, soleklart. Det overrasket selvsagt ikke meg, men det som stadig overrasker meg er hvor mange som har lyst å stille til start for en slik god sak.

Vi snakker om bredde i forhold til deltakelse på høyt nivå her. Det var deltakere i alder fra 7 til 73 år, kjente og ukjente, eliteutøvere, supermosjonister og mosjonister. Det som kanskje er mest imponerende er, absolutt alle gjennomførte.

Arrangementet arrangeres av Trappefolket og Skiforeningen, i år sto det 636 stk til start og stemningen var upåklagelig. Selv om årets vær ikke var optimalt, var det mange blide mennesker å se. Nytt av året var speakeren på hoppkanten, som selvsagte sa de ditt navn over anlegget hvorpå heiagjengen som sto rundt virkelig kunne presisere det.

Gjensidigestiftelsen, Aktiv for epilepsi og Trappefolket

Gjensidigestiftelsen er den stiftelsen som har gitt støtte til Aktiv for epilepsi i form av økonomiske midler. Noe som har blitt satt veldig pris på, men jeg ønsket å få de med på Kollentrappa, for at de faktisk skulle se hva noe av pengene gikk til. De stilte til start og kan vel si så mye at, de var imponert over hva jeg hadde fått til og helt ærlig; jeg er stolt selv. For de som kjenner meg, vet at de første 40 leveårene, sett forhold til helse… ja, jeg har en legejournal tjukkere en norges lover 🙂

Dag Bergby fra Biltema

I tillegg til alle som stilte direkte under Aktiv for epilepsi, stilte eksempelvis Biltema til start. Dag Bergby har tidligere stilt under AFE, men har nå tatt dette videre å utfordret sine ansatte. Dette er vil jeg si er helt fantastisk, for man skal ikke glemme at de støtter saken, bare ved å stille til start uavhengig hva man melder seg på under.

Nå er det bare å vente i spenning og glede seg til Kollentrappa 2020, i mellomtiden kan du gjerne delta på andre arrangementer for saken, sett deg mål og bli med 🙂

Gladhilsen fra @kennethreiss


Legg inn en kommentar