ARN 2022

Da var Arctic Race of Norway 2022 over – og “Minner for livet” blir for enkelt å si for å beskrive det hele.

Har møtt mange fantastiske mennesker, ingen negative var å oppdrive faktisk. For dere som leser om Aktiv for epilepsi for første gang, kommer et kort avsnitt her nå.

Foto: Eivind Angelsen

Aktiv for epilepsi er en frivillig organisasjon som ble startet av meg (Kenneth Reiss). Har selv epilepsi, hadde første anfallet 20 timer gammel, operert for epilepsi 20 år siden, etter å ha hatt 60-100 anfall pr mnd i 18 mnd. Er idag 47 år, har en legejournal som er tjukkere enn Norges Lover, ja også har jeg holdt å dø fire ganger pga epileptisk anfall. Ellers alt vel, over til tema.

Aktiv for epilepsi ble tidligere invitert til Arctic Race, Thor Hushovd og Knut Eirik Dybdal, men pga korona tiden kunne vi ikke delta før nå. Vi ankom Mo i Rana og for oss som hadde kjørt 110 mil fra sør, fikk vi en helt ny opplevelse, nemlig regn, ekstremt mye regn.

På plass før start i Mo i Rana

Dagen kom og alle bilene sto klare for å kjøre og stemning var umiddalbar meget høy. Vi ble som en stor vennegjeng og AFE som var helt nye, ble veldig godt tatt vare på. Det var veldig moro å se hva folk hadde stelt i stand underveis i løypa, selv når vi kom på toppen av Korgen hvor det var mye vind og 9 grader. Selv om det skulle vise seg at været ble bare bedre og bedre som dagene gikk.

Det er ingen tvil om at Dag Otto er en stor helt blant folk, noe man ser langs løypa og mange legger mye jobb i at akkurat han skal stoppe der, det var ingen unntak mellom Mosjøen og Brønnøysund -og jeg skjønner folk godt, fin type han Dag Otto.

Vi kjørte også mellom etappene og fra Brønnøysund til Namsos var det et godt stykke, i tillegg måtte vi ta ferje. Da satt jeg faktisk å tenkte på filmen Børning, hvor de hopper inn på ferja…. ta det helt med ro, vi gjorde ikke det, men kom på ferjekaja og der sto det en eneste kolonne av Arctic Race biler og politi som også var med oss. Da tenkte jeg; Nærmere Børning kommer du ikke, Kenneth.

Selv opplevde jeg en av høydepunktene i Namsos (start dag 3), hvor en dame kom bort til meg å sa hun var veldig imponert over hva jeg fikk til og gjorde for andre mennesker. Jeg er stor som en bjørn, men bløt som svamp. Så det er klart det er hyggelig å høre.

Klæbu – Foto: Einar Angelsen

Siste dagen var start og mål i Trondheim, men for en folkefest. Været var strålende og det var masse folk langs løypa. Vi hadde et stopp i Klæbu hvor de hadde satt opp en scene med spinning sykler, hvor folk syklet selvsagt, imponerende. Det var masse folk overalt og det som gikk igjen alle dagene, ALLE var så utrolig godt humør, topp stemning.

S¨å har du ikke sett på Arctic Race før, vil jeg absolutt anbefale å få det med deg i 2023. Selv har jeg sett mange ganger, men første gang som deltaker i karavanen.

Lurte du på hvem som vant ARN 2022? Andreas Leknessund – Team DSM.

Til slutt vil jeg takke alle som har lest helt hit, alle i karavanen, Thor Hushovd, Knut Eirik Dybdal og ikke minst… Gjensidigestiftelsen som støtter Aktiv for epilepsi sitt arbeid, tusen takk.

Håper å få være med i karavanen 2023 også.

Gladhilsen fra

Kenneth Reiss, Aktiv for epilepsi

Legg inn en kommentar