Lofoten 2018

Lofoten, ferien 2018, da jeg skulle slappe av med familien, koble av og gjøre minst mulig på lengst mulig tid. Rett og slett for at kroppen min trengte det, men hva skjedde? Joda, denna karen er jo kjent for å slappe av han, bilen ble pakket med egen bag med treningsutstyr, 7 par Altra sko, en landeveisykkel og en våtdrakt. Riktig, det var bare til meg, så jeg la vel ikke akkurat opp til en restitusjons ferie. Allerede dag en i Lofoten ble det sykkeltur, ikke så rart, for Lofoten byr på fantastisk natur og det ble flere sykkelturer gjennom nesten de tre ukene vi var der. Veiene har flere steder blitt betraktelig bedre også.

Så ble det flere toppturer. Jeg tok med familien til Smørdalskammen på Vestvågøy, en fantastisk tur som passer for de aller fleste. Starter litt bratt, men trygt å gå. Så flater det ut og utsikten er fantastisk. I forkant av ferien hadde jeg også fått lagd en spesiell banner, fordi; Gjensidigestiftelsen har gjort mye for Aktiv for epilepsi og da er det på sin plass å gjøre noe tilbake. Så på hver topptur tok jeg med denne banneren, det skapte nysgjerrighet hos folk jeg traff på min vei, både på hva var Gjensidigestiftelsen og hva var Aktiv for epilepsi. Den ene turen bar jeg banneren i 6 timer, var det verdt det? Utvilsomt. Som det fremgår av bildeserien var det vind, men helt klart verdt det og jeg er ikke kjent for å gi opp. Siste bilde ble jo knalltøft, men de 20-25 før dette var ikke så flotte kanskje, hehe, men det handler om å ikke gi opp.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Her er også noen bilder fra resterende turer og hyggelige stunder med familien. Som sagt, traff mange og fikk fortalt både om Gjensidigestiftelsen og Aktiv for epilepsi. Så er du en av de som kan søke Gjensidigestiftelsen? Søknadsfristen er 15. september.

Lofoten er også kjent for fantastiske strender, Hauklandstrand ble faktisk kåret til Norges fineste strand tidligere, men det betyr ikke at de sjekket badetemperaturen. Ja, stranda var full av folk, men i vannet var det ekstremt god plass. Noe av grunnen var vel at barna badet med våtdrakt, selv var jeg jo voksen og skulle jo vise barna at dette var ikke kaldt. Sannheten er, når jeg dykket ned til 2-3 meter, fikk ishjerne en ny betydning. Det startet allerede når man satt beina i vannet, ja da gjorde det rett og slett vondt. -men hva gjør man ikke for barna.

Etter nesten tre uker i Lofoten skulle man sette snuta hjem og det ble jo ikke hvilehjem det heller. Vi kjørte først til min bror på Straumen,nei

Granåsen

ikke Saltstraumen. Straumen ligger rett utenfor Fauske. Der hadde vi en dag på vannet og jeg ble kastet rundt i en ring som en badeball, etter en båt. Det skal sies at det var etter eget ønske, da jeg er glad i fart. Turen gikk videre Trondheim og der skulle vi bare ta det med ro, men nei. Vi måtte jo ta en tur opp til Granåsen. Der ble det en kort, men effektiv trappetrening på meg selvfølgelig. Vi var også på shopping, så på severdigheter, ja Trondheim er en veldig fin by. Fra Trondheim gikk det direkte hjem og den såkalte ferien var over. Nå start høstsesongen med nye konkurransen, flere foredrag, dette blir en rein skjær glede.

Har du ikke vært i Lofoten, er det absolutt verdt å dra dit, god tur.

 

Gladhilsen fra

Kenneth Reiss