Om du kan, gjør litt, bare litt

Overlevering 2017

Som i fjor var jeg også i år på barne og ungdoms avdelingen på Spesial Sykehuset for Epilepsi for å overlevere aktivitets utstyr. Jeg startet frivillighets organisasjonen Aktiv for epilepsi for jeg mener at man kan være i aktivitet selv om man har en diagnose, men noen kan eller vil ikke være i aktivitet alene, der av navnet; Aktiv for… Det er selvsagt av stor betydning at alle er i aktivitet, men det betyr ikke at alle skal løpe, sykle, svømme eksempelvis. Gå er undervurdert, alt er bedre enn ingenting. Jeg brenner bare litt ekstra for barn og ungdom med epilepsi og hvorfor kommer frem gjennom innlegget.

I våres var min sønn og jeg lagt inn på Spesial Sykehuset for epilepsi (SSE) og vi kunne da også se hva som var et behov i forhold til aktivitets utstyr. Så i utgangspunktet skulle de få en ny trampoline og biljardbord, men… dagen før jeg skulle komme, tok jeg heldigvis en tur innom for å fortelle ledelsen at de måtte forberede seg på å ta bort den ene trampolinen som var sliten, men da fikk jeg vite at; den hadde blitt fornyet i løpet av sommeren.

 

Solberg Sport i Horten

Da måtte jeg hive meg rundt, ringe Solberg Sport i Horten (hvor jeg bor) og fikk da lov å levere trampolinen tilbake. Kl 09.00 stilte jeg opp i butikken dagen etter, fylte hengeren opp med sparkesykler, hjelmer og sikkerhetsutstyr. Kjøpte også rekfleksvester og hodelykter til barn og voksne, slik at alle i familien kan gå tur selv om det er mørkt. Kjøpte inn mer baller, kubb, boccia, ja det ble til og med noen treningsmatter om noen foreldre skulle trenge det til yoga for eksempel.

Så etter å ha fylt hengeren på nytt, henta sønnen på skolen, for siden han har epilepsi syns han det er stort å få være med, ja da gikk reisen til Sandvika. Kl 14.00 skulle overlevering skje og etter mitt ønske ville jeg at en representant fra Skiforeningen og Trappefolket skulle være med. For midlene som er brukt til å kjøpe inn dette er fra arrangementet Kollentrappa og Ræta Opp, sistnevnte er et arrangement jeg ble invitert til i sommer, hvor inntektene gikk til Aktiv for epilepsi.

Min sønn og jeg møtte begge representantene Lars Amund (Skiforeningen) og Elise (Trappefolket) for å kjøre sammen bort til barn og ungdoms avdelingen. Der ble vi møtt av masse barn, foreldre og ansatte. Selv blir jeg litt satt ut at så mange setter pris på det gjør, jeg vil jo bare at barna skal ha det best mulig, når de ikke kan være hjemme. Når så mange står å venter på at du skal komme, er det klart det gjør inntrykk på en mann, som hadde første epileptiske anfallet i en alder av 20 timer, selv vært innlagt på barne avdelingen i en alder av 12 år, i 6 mnd uten foreldre og i tillegg fått en sønn som har samme diagnose. Selv hadde jeg ikke forebedt noe tale eller noe sånt, tror ikke barna hadde tid til det heller, de var mest spent hva som var i hengeren, så da var det snakk som å gjøre det kort å ta de med ut å få hjelp til å tømme den og for en fantastisk opplevelse å se barnas reaksjoner. Når det gjelder biljardbordet, ja da måtte det en voksen til gitt. Så til alle som er tilknyttet barne og ungdoms avdelingen på SSE, masse lykke til og jeg håper barna får et litt bedre opphold nå.

 

Så er du en av dem som kan gjøre litt, bare litt, støtt gjerne saken gjennom VIPPS 13068 eller Grasrotandelen.

Tusen takk til Skiforening og Trappefolket som var med på overlevering. Neste år er Kollentrappa torsdag 23.mai kl 18.00!

Gladhilsen fra

Kenneth Reiss